Χορτόπιτα

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για το φύλλο

Α΄ μείγμα  

• 550 γρ. αλεύρι χωριάτικο                    

• 150 γρ. αλεύρι ΓΟΧ   

• 10 γρ. αλάτι ψιλό                               

Β΄ μείγμα

50 γρ. ελαιόλαδο                                 

• 1 κ.γ. κουρκουμάς                               

• Λίγο ξίδι

340 γρ. νερό                                        

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

Ανακατεύουμε το Β΄ μείγμα και ρίχνουμε σιγά σιγά το Α΄ μείγμα και το ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί και μετά ανοίγουμε το φύλλο.

Υλικά για τη γέμιση

• 400 γρ. σέσκουλο                     

• 300 γρ. σπανάκι                  

• 200 γρ. πράσο                        

• 200 γρ. κρεμμύδι φρέσκο     

• 180 γρ. καυκαλήθρες            

• 150 γρ. αντίδια                   

• 150 γρ. λάπατα                  

• 40 γρ. μυρώνια                    

• 50 γρ. άνηθος                      

• 350 γρ. φέτα βαρελίσια        

• 140 γρ. αλεύρι ΓΟΧ             

• 2 αυγά                            

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Σοτάρουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμύδια και μετά ρίχνουμε όλα τα χορταρικά μέσα στην κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

 Κατόπιν πασπαλίζουμε το μείγμα με αλεύρι ανακατεύοντας πάνω στη φωτιά. Ρίχνουμε τη φέτα ανακατεύοντας και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε τα αυγά, αλάτι και πιπέρι.

Σύνθεση πίτας

Ανοίγουμε 2 χοντρά φύλλα.

Λαδώνουμε ένα ταψί.

Βάζουμε το ένα φύλλο κάτω και το αφήνουμε να προεξέχει από το ταψί.

Ρίχνουμε τη γέμιση.

Βάζουμε το δεύτερο φύλλο από πάνω και κόβουμε ό,τι προεξέχει.

Στρίβουμε τις άκρες καλά.

Λαδώνουμε το φύλλο.

Ψήνουμε στους 180°C για 40΄ περίπου.

Δες περισσότερες συνταγές