Χυλοπίτες της γιαγιάς με ξυνή μυζήθρα και καρύδια

ΥΛΙΚΑ

    • • 500 γρ. χυλοπίτες
    • • 200 γρ. ξηρή μυζήθρα τριμμένη
    • • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος φρέσκο, καθαρό
    • • 2 σκελίδες σκόρδο
    • • 100 γρ. καρύδια
    • • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
    • • 20 γρ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μπλεντάρουμε το σκόρδο, τα καρύδια, το ελαιόλαδο και 50 γραμμάρια μυζήθρα. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις χυλοπίτες για 8΄ περίπου, στραγγίζουμε και σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε τις χυλοπίτες και το μπλενταρισμένο μείγμα από τα καρύδια, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τη μυζήθρα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Στο τέλος ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε σε ένα πιάτο με φρεσκοτριμμένη ξηρή μυζήθρα.

Λίγα λόγια...

Φτιαγμένο με τα πιο αγνά κι απλά υλικά, αυτό το πιάτο έρχεται από το παρελθόν στο σήμερα με όλες τις εικόνες και τις αναμνήσεις από την κουζίνα της γιαγιάς, έναν μικρό παράδεισο για μικρούς και μεγάλους. Αληθινή γεύση από σπίτι, το απόλυτο comfort food για τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα!

Δες περισσότερες συνταγές