Λαχανόπιτα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

 

• 1 κιλό κολοκύθια σε φέτες

• 500 γρ. σέσκουλο κομμένο 

• 150 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο

• 50 γρ. καυκαλήθρες

• 30 γρ. μυρώνια

• 2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες

• 1 πράσο ψιλοκομμένο

• Δύοσμος ψιλοκομμένος

• 400 γρ. μανιτάρια σε φέτες

• 300 γρ. φέτα 

• Αλάτι

• Πιπέρι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

• Α΄ μείγμα  

550 γρ. αλεύρι χωριάτικο                   

150 γρ. αλεύρι ΓΟΧ

10 γρ. αλάτι ψιλό                               

• Β΄ μείγμα

50 γρ. ελαιόλαδο                                 

Λίγο ξίδι

340 γρ. νερό                                        

Σύνθεση πίτας

Ανοίγουμε 2 χοντρά φύλλα.

Λαδώνουμε ένα ταψί.

Βάζουμε το ένα φύλλο κάτω και το αφήνουμε να προεξέχει από το ταψί.

Ρίχνουμε τη γέμιση.

Βάζουμε το δεύτερο φύλλο από πάνω και κόβουμε ό,τι προεξέχει.

Στρίβουμε τις άκρες καλά.

Λαδώνουμε το φύλλο.Ψήνουμε στους 180°C για 40΄ περίπου.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

Ανακατεύουμε το Β΄ μείγμα και ρίχνουμε σιγά σιγά το Α΄ μείγμα και το ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί και μετά ανοίγουμε το φύλλο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, το πράσο, τα μανιτάρια, τις πιπεριές Φλωρίνης και τα κολοκύθια, και όταν αρχίζουν να μαλακώνουν ρίχνουμε τα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, το σέσκουλο, αλάτι, πιπέρι και τον δυόσμο.

Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και στο τέλος ρίχνουμε τη φέτα.

Δες περισσότερες συνταγές