Καγιανάς

ΥΛΙΚΑ

    • • 2 ντομάτες γινωμένες
    • • 3 αυγά
    • • 70 γρ. φέτα
    • • Ελαιόλαδο
    • • Αλάτι
    • • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και τις σοτάρουμε μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά τους.

Κατόπιν ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τα αυγά ομογενοποιημένα. Ανακατεύουμε συνέχεια και όταν πήξει ρίχνουμε σπασμένη φέτα.

Σερβίρουμε με φρέσκια βουνίσια ρίγανη και σταγόνες ελαιόλαδου.

Your Image

Λίγα λόγια...

Ο καγιανάς είναι ένα απλό καλοκαιρινό φαγητό, που είναι πολύ δημοφιλές στην Πελοπόννησο και ιδιαίτερα αγαπητό στα παιδιά. Η ονομασία του προέρχεται μάλλον από την τουρκική λέξη “kaygana”, που σημαίνει ομελέτα. Πρόκειται για αυγά με ντομάτα και ενίοτε κρεμμύδι, πατάτα κι άλλα λαχανικά. Απαντάται και με παστό ή με τυρί (φέτα, σφέλα).

Σε άλλες περιοχές της χώρας, το αντίστοιχο πιάτο ονομάζεται «στραπατσάδα» (από την ιταλική λέξη “strapazzare”, που σημαίνω χτυπάω), και αποτελείται κυρίως από αυγά με ντομάτα, άλλες φορές και με λίγο τυρί.

Δες περισσότερες συνταγές