Μπουργέτο του Νιόνιου

ΥΛΙΚΑ

• 1,5 κιλό ψάρια (πεσκανδρίτσα ή ράντζα η σκορπιοί)

• 4 σκελίδες σκόρδο

• 2 κρεμμύδια

• 150 γρ. ελαιόλαδο

Χυμός από 3 λεμόνια

• Αλάτι

• Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια, τα αλατίζουμε με χοντρό αλάτι και τα βάζουμε να στραγγίξουν για 1 ώρα στο ψυγείο. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο, το σκόρδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε ελαφρώς.

Ρίχνουμε τα ψάρια προσεκτικά και τα σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές, σβήνουμε με χυμό λεμόνι και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει λίγο η σάλτσα.

Στο τέλος ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Σερβίρουμε με φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί.

Your Image

Λίγα λόγια...

Το μπουργέτο ή μπουρδέτο είναι μια πολύ πηχτή, πικάντικη ψαρόσουπα που συνηθίζεται κυρίως στα Επτάνησα και στη Δυτική Πελοπόννησο. Έλκει την καταγωγή του από τους Ενετούς, καθώς “brodetto” στα ιταλικά σημαίνει ζωμός. Για να έχουμε ένα νόστιμο μπουργέτο, πρέπει να προσέξουμε πολύ την ποικιλία των ψαριών που θα χρησιμοποιήσουμε: πεσκανδρίτσα, ράντζα ή σκορπίνες.

Δες περισσότερες συνταγές