Βιογραφικό σεφ

Ο Δρές Παρασκευάς μετρά 22 χρόνια προϋπηρεσίας στον χώρο της εστίασης, στην Αθήνα, την Αράχωβα, την Αχαΐα και σε yacht.

Αγαπημένοι του μαγειρικοί προσανατολισμοί είναι η τοπική κουζίνα, η αναβίωση αρχαιοελληνικών μαγειρικών πρακτικών και η ένταξη αυτών στην εκπαίδευση.

Πρωτεργάτης στην επαναφορά του αρχαιοελληνικού γάρου στη σύγχρονη κουζίνα μέσω της εκπαίδευσης, με επιστέγασμα την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου με τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ στο 1st Mediterranean Chefs Competition 2020, στην κατηγορία Best School of the Year.

Στόχος του είναι η Δυτική Ελλάδα να γίνει δημοφιλής γαστρονομικός, εκπαιδευτικός και τουριστικός προορισμός μέσω του εγχειρήματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας «Ολυμπιακό Πρωινό» και εν γένει «Ολυμπιακή Κουζίνα», όπου γίνεται χρήση προϊόντων τοπικών παραγωγών της Δυτικής Ελλάδας.